5 enkla steg till en fantastisk hud

1. Rengör huden
En av de viktigaste reglerna är att rengöra huden ordentligt. Gå aldrig och lägg dig utan att ha rengjort ditt ansikte. Rengöringsprodukter rengör huden skonsamt, mengrundligt så att huden kan andas. När du rengör huden avlägsnar du makeuprester, överflödigt fett, smut, bakterier och partiklar från föroreningar. Alla rengöringsprodukter är inte likadana. Den bästa rengöringsprodukten är en produkt som passar för just din hudtyp och som har utvecklats för att rengöra huden skonsamt utan att torka ut huden. Efter rengöringen ska huden kännas ren, inte stram.


2. Använd ansiktsvatten

När du har rengjort huden ska du genast använda ansiktsvatten för att avlägsna eventuella rester av smuts och makeup som inte avlägsnades under rengöringen. Ett lindrande ansiktsvatten avlägsnar eventuella rester av smuts,makeup eller rengöringsprodukter. Dessutom tillför den huden fukt och normaliserar hudens PH-värde


3. peeling

Använd gärna en peeling 1-2 gånger per vecka. Detta hjälper huden att se fräschare ut, och gör den mer mottaglig för de vårdande ingredienserna i ansiktskrämen. Den tar även bort döda hudceller.

4. Ansiktsmask
 
Använd gärna en ansiktsmask med jämna mellanrum. Ansiktsmasken kan du variera beroende på behov. En rengörande mask om du behöver lite extra rengöring. En återfuktande mask eller en uppiggande mask kan vara bra på vinterhalvåret då huden ofta blir lite torr och glåmig. 
 

5. Använd fuktkräm/skyddande produkter
Kroppen behöver vatten och huden är inget undantag. Avsluta din dagliga hudvårdsrutin med att tillföra huden massor av fukt. Rätt produkt fuktmättar cellerna och får huden att se frisk och strålande ut. Den bildar även en osynlig barriär som bevarar fukten och stänger ut föroreningar och andra skadliga faktorer. (Glöm INTE att smörja in dekoltaget d.v.s ansikte och ner till bysten. På detta ställe är huden tunnast och åldras fortare än på andra partier. Så genom att smörja sig även där kommer du att se fräch ut i några år till.)

(O.B.S glöm inte en fuktgivande nattkräm varje kväll)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0