Hur du avgör hudton och väljer en bra bas

Att fastställa sin underton är kanske det svåraste. Ett litet tips är att titta dig själv i spegeln utan smink och ta gärna på dig någonting vitt. Det bästa är om spegeln befinner sig i dagsljus.

En varm hud har en gyllene eller gul underton medan en kall hud har rött eller blått i undetonen. alla färger innehåller ju även sekundära färger vilket ger dem dess speciella nyans.

Om du är osäker på vilken nyans av foundation du ska välja så är det alltid bäst att fråga. Men fråga då någon som har en riktig utbildning. Jag har frågat på t.ex åhlens och där gav dom mig helt fel färg. Make Up Store eller FACE är att rekommendera! Men nu när jag lärt mig det mesta inom makeup och hud så har jag inga problem att välja färg :)

När du testar en foundation är det bäst att prova den på käkbenet så att du kan gämföra den med halsen och dekoltaget. Om du inte ser fondationen har du hittat rätt färg. En fondation är inte till för att göra dig brunare än vad du är utan att göra din hy jämnare och slätare. Färgen fixar du till med lite solpuder. Glöm dock inte att pudra halsen och dekoltaget så att man inte får den där hemska skarpa "randen". Det är inte snyggt!

En pensel att applicera din foundation är också att rekommendera. Du får ett jämnare och finare resultat och du kan tvätta den och använda den igen. Medan en svamp bara ska användas en gång sedan slängas.
Visste ni föressten att en svamp suger åt sig en tredjedel av din foundation? Det är ganska mycket. Och inte nog med det så samlas det otroligt mycket bakterier i den. Så tänk på det! :)

Kommentarer
Postat av: Trixie

oj, en utbildning som ger allt de där ? de låter ju för bra för o va sant, vad heter den linjen? finns inte här nere... ;P

2010-07-24 @ 19:53:17
URL: http://triix.blogg.se/
Postat av: lina

Fin blogg! Vad hittar du på i kväll då?:-D

2010-07-24 @ 20:05:13
URL: http://linahammarstrom.blogg.se/
Postat av: Anonym

skitsnygg header!

2010-07-24 @ 22:01:30
URL: http://denisebjrk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0