Dagens tips - såhär fixar du snygga "perfekta" bryn

Här är några tips på vad ni kan göra för att eftersträva de perfekta ögonbrynen :)

Forma: Formen är A och O! Det kan förändra och lyfta ett helt ansikte! Man utgår från tre punkter när man plockar ett bryn. Om ni tycker det är svårt att förstå så kan ni kolla de två bilderna nedan:
 
För att enklast mäta ut dessa tre punkter så kan du ta en penna och lägga mot halva näsvingen och upp mot brynet. Där har du första punkten och där ska brynet börja.
Den andra punkten som ska vara den högsta punkten på brynet mäter du om du kollar rakt fram, iris yttre kant är där den högsta punkten på brynet ska vara.
Den tredje och sista punkten på brynet mäter du ut om du tar pennan vid näsans kant och upp vid ögats yttre vrå, då får du fram hur långt brynet ska vara.

Fyll i med skugga: Det är nästan ingen som har två identiska bryn. Man vill ju såklart ha brynen så jämna som möjligt för att skapa en balans i ansiktet. Fyll därför i brynen med en skugga, det ger ett mjukare och ett mer naturligt resultat än en penna! Använd en snedskuren pensel och en skugga som passar dina bryn. Jag kan tipsa om Make up stores brynskugga som heter Tri brow, den är uppdelad i tre färger så att den passar alla  :)
Skulle du ev ha ett ärr i ögonbrynet så fäster oftast inte en brynskugga över ärret, använd då en brynpenna precis på ärret och lägg sedan på en skugga över så att det blir ett jämnt resultat.


Tribrow från Make Up Store 185:-

Färga: Om man inte orkar fylla i brynen med en skugga varje dag så kan man även färga brynen.
Detta kan även vara ett skönt alternativ under sommaren då man inte sminkar sig lika mycket.
Färg finns att köpa på bl a Kicks/Åhlens. Jag själv köper min ögonbrynsfärg på frisörbutiken HÄR i Västerås. Den färgen är super!

Håll brynen på plats: För att hålla brynen på plats hela dagen så kan man använda sig av en genomskinlig mascara som man försiktigt och lätt borstar på över bynet. Detta kan du göra med eller utan brynskugga under. Men jag föredrar att göra det med applicerad skugga.

Jag kan tipsa om en mascara från Make up store som är super bra! Den är även anpassad för ögonbrynen och heter Brow set fix!
För er som inte vill lägga ut så mycket pengar på smink - Använd en ren gammal mascara borste och spraya hårspray på den, sedan borstar du på det över brynet.


Brow set fix från Make Up Store 155:-


Lycka till! :)

Kommentarer
Postat av: ERICAPERZZON - Tävling pågår!

Bra tips!:) Jag har dock väldigt raka och korta bryn:/:P/E

2009-11-10 @ 21:36:56
URL: http://ericaperzzon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0